Natolin's Handmade

sobota, 12 listopada 2011

Kubuś


Dzisiaj post troszkę z innej beczki :) Chciałam Wam przedstawić Kubusia w nowej odsłonie:
Kubuś GO! w poręcznej butelce :))


Jesteśmy w trakcie testowania nowego Kubusia i powiem Wam, że wszyscy jesteśmy baaardzo zadowoleni i ze smaku i z butelki z dzióbkiem i ze wszystkiego :) Ale myślę, że krótką relację z testowania Kubusia zaserwuję Wam jutro :)) Na co bardzo serdecznie Was zapraszam!!



JAK POWSTAJE SOK KUBUŚ?

Warmia i Mazury to jeden z najpiękniejszych i najczystszych regionów Polski, który słynie z ekologicznych upraw roślin. Właśnie stąd pochodzi marchew, z której produkowany jest sok Kubuś. Pyszne jabłka i inne polskie owoce - maliny, truskawki i gruszki, dostarczają do Olsztynka najlepsi rolnicy, natomiast pomarańcze w postaci soku, a banany i brzoskwinie w postaci przecierów są sprowadzane z ciepłych krajów. Sam proces powstawania soku polega na mieszaniu marchwi i owoców w ustalonych proporcjach, celem uzyskania gęstego i smacznego soku. Dodatkowo dla uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji soki poddaje się bardzo dokładnemu rozdrobnieniu. Gotowy sok jest pasteryzowany, a następnie rozlewany do butelek. Pasteryzacja to taki sam proces, jaki stosuje się przy wykonywaniu domowych przetworów. Dzięki temu Kubuś nie zawiera konserwantów i barwników. Następnie soki w butelkach są poddawane szczegółowej kontroli jakości.

Od siebie, a właściwie od nas dodam, że mają naprawdę przepyszne smaki!!


Zapraszam Was jeszcze raz na jutro - będzie post o naszym testowaniu soczków i mały konkursik z nimi związany.

A w międzyczasie wpadnijcie też na www.kubus.pl !! Są tam m.in. gry dla dzieci, ciekawe informacje i strefa dla rodziców :)

Miłego dnia!!

2 komentarze:

Będzie mi bardzo miło, jeśli coś do mnie napiszesz :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...